وهڵام: خوێندگاکانی Kanton Genf دەگوازنەوە بۆ سەرچاوەی کراوە
سهیره
بۆ بهڕێز سانامنیش ههرئهوهنده م پی بوو بۆ بهڕێزت ئازیز وهڵامهكانی من زۆر ئاساییه ، لهخۆمهوه نادوێم گهر شارهزایهكی كهمم لهشتێك نه بێت
..
بۆ كاك @ نێت فۆڕكورد
گهركۆمپیوتهرت كری و داوای ویندۆزی ئهصڵت كرد لهگهڵی ئهوا 150 $ ئهچێتهسهر
بۆ كاك @ ئاراس
قسهكانت زۆر تهواوه
بهڵام زۆردوكانیش لهگهڵی ئه یفرۆشێت بهڵام كهس 150 $ زیاده نایات كهم كهس ههیه بیكڕێت ، به ههزاری ئهم پارهیه ئهكڕێت و دواتر ئهی كاته ئهصڵ
بۆ بهڕێز @ بروسك
ناكرێت بڵێیت گهرویندۆز نهبوایه فێر نهئهبوین ، گهر ویندۆز نهبوایه بێ گومان جێگرهوهی ئهبوو ئهوسا لهسهری رائههاتین و هیچ كیشهش نهئهبوو
خۆ ساڵانی 80 و زۆر پێشتریش كۆمپیوتهر ههبووه بهكاریش هاتوه ویندۆزیش نهبووه .سهرنجی خۆم :
ههنێك شتههن مرۆڤ لهداخان نای كات یان حهزیی پیی نییه ئهمه بهتایبهت له كوردستان ئهبینم كاتێك سیستمی تازهی ویندۆزیهت ههموو ئهڵێن خراپه كۆنهكه باشتره دواتریش ههموو بهكاری ئهبهن كه ویندۆزی 2000 هات ههموو ئهی وت 98 باشتره ورده ورده هاتنه سهر 2000 دواتر XP یه حهیاتهكه من وهك خۆم ڤێستام لهسهر كۆمپیوتهرێك دامهزراندووه بهڵام زۆربهكه می بهكاری ئهبهم ، بهڵام دلنیام چهنساڵێكی كه ناچار ئهبم بهكاری بهینم چونكه مایكرۆسۆفت پاڵپشتی ئهو ئهكات و XP سهردهمی بهسهر ئهچێت ئهمه گهر بهردهوام بووم لهبهكارهێنانی ویندۆزبه مشێوهیه لینوكس یش سیستمیكی تازهیهو ڕهنگه لهخۆمانهوه بهخراپی بزانین
دواین پهیامم لهم بابهته تا دڵی كهس نهرهنجێنم و كهس بهههله تی نهگات بهم پهیامهی كاك سهفین كۆتا ئههێنم كه زۆركاری كرده من ئوبنتو دابگرم و گهر زۆر كهمیش بێت بهكاری بهێنم .كاك سهفین فهرمووی
فێربونی سیستهمێكی كارگێری نوێ به لای منهوه شتێكی گرنگه تهنانهت ئهگهر پێویستیشت پێ نهبێ !دوباره بۆ ئاوای دهبینم ..ههلێكه بۆ م ڕهخساوه بهرهو .. سیستهمێكی كارگێری نوێ،جیهانێكی نوێ،دهروازهیهك بۆ جیهانی لینۆكس و به خۆڕاییش . بۆ نا ؟
فێر دهبم پاش فێربونم بریاری خۆم دهدهمبه دڵت نییه !
ماڵی قهڵب سهری ساحێبی .به زانین بههێز دهبین
مهبهستم ئهوهیه لهسهر ویندۆوز فێری بووین \ بوویت \ بووه ، گهر لهسهرهتاوه ویندۆوزت بهشتێكی قهڵب زانیوه بۆ بهكارتبرد ؟ .
منیش لهگهڵتم ، من Windows Me ــم بهكاردههێنا زۆرم ڕق له XP ــبوو ، ئێستا XP نهبێت بهكاریناهێنم ، بهڵام ئهمه شتێكه و گۆرینی سیستهمی كارپێكردن له یهكێكهوه بۆ یاكێكی تر شتێكی جیاوازه ، بۆ نموونه گۆڕانكارییهكانی له XP دا كرا ، بهكارهێنهرانی ME و وهشانهكانی پێشوو زانیارییهكی تاڕادهیهك باشیان ههبوو لهسهر سیستمهكه و چۆنییهتی كاركردن لهسهری و كارپێكردنی ، بهڵام ئێستا من Window ــكهم بكهم به Ubuntu ، ئهوكاته له سفرهوه دهستپێدهكهم ، كهواته دوو شتی جیاوازن ، من وهك خۆم زۆر دڵخۆشم به بهكارهێنانی ئێوه بۆ لینوكس ، هیچ كێشهیهكم لهگهڵ لینوكس و بهكارهێنهرانی نییه ، نهخێر بهڵكو لینوكس بهشتێكی زۆرباشیش ئهزانم ، سهركهوتوو بێت ، خۆی و بهكارهێنهرانی ، بهڵام من تا سیستهمی كارپێكردنی ئێستام كهم كێشه بێت نایگۆڕم ، قسهكهی كاك سهفینیش تهواوه بهڵام ئهوهشیان خۆی دهزانێت كهمایهن وهك بنهڕهت بهكاردههێنێت .
بژین